Lynet

5x een duurzame zomergarderobe

Ik probeer tegenwoordig zo min mogelijk fast fashion items te kopen. Hierbij hanteer ik ongeveer de 80/20 regel. Van 80% van mijn kleding wil ik dat die duurzaam is en dat het meerdere seizoenen mee kan. 20% van mijn kleding mag wat trendgevoeliger zijn. Vandaag geef ik je 5 tips voor merken waar je een duurzame zomergarderobe mee kunt creëren.

Bio-based en gerecyclede zonnebrillen

De inspiratie voor dit zonnebrillenmerk ontstond nadat de eigenaren ervan tijdens een surftrip zoveel troep tegenkwam op stranden en in het water, dat ze besloten er wat tegen te doen. En zo ontstond Dick Moby: een merk dat zonnebrillen maakt van bio-based en gerecyclede materialen. De zonnebrillen worden met de hand gemaakt in Italië.
Benieuwd hoe de zonnebrillen precies gemaakt worden? Bekijk dan zeker even deze leuke video erover.

One-for-one schoenen

Mijn favoriete zomerschoenen zijn van TOMS. Ik heb ze al jaren, dus ze zijn online niet meer verkrijgbaar, maar gelukkig hebben ze nog heel veel andere leuke pareltjes. TOMS staat bekend om het ‘one-for-one’-principe, waardoor ze al bijna een miljoen schoenen hebben kunnen weggegeven aan mensen in nood. Daarnaast verlenen ze subsidies om nog meer impact te creëren: van elke €3 winst gaat er €1 naar subsidies.

Zwemkleding van visnetten

Zwemkleding gemaakt van visnetten en ander nylon-afval producten. Ontworpen in Amsterdam en ethisch geproduceerd in Portugal: JUNGL. De stof van de zwemkleding is twee keer zo goed bestand tegen choloor, zonnebrandcreme en zonne-olie als normale badkledingstof. Zo blijft de zwemkleding langer mooi en kun je er dus nog langer van genieten.

Tassen van eco-friendly leer

In de zomer vind ik het heerlijk om zo min mogelijk bij me te hebben. Mijn favoriete tasje tijdens warme dagen is dan ook een klein tasje. Zo dwing ik mezelf ook zo min mogelijk mee te nemen. Maar soms is het natuurlijk handiger om wat meer ruimte te hebben, dus vooruit: ik heb ook een geweldige grote tas gevonden die duurzaam geproduceerd is.

Jurken met focus op de toekomst

De kleding van Baukjen is ontworpen voor een duurzame toekomst. Leuke designs met een ecologische, ethische en sociaal bewuste focus. De oprichtster van het merk is geboren in Nederland en woont tegenwoordig in Londen. De fabrieken waar de kleding gemaakt wordt zijn zorgvuldig gekozen en worden regelmatig bezocht om er zeker van te zijn dat de werkomstandigheden goed zijn.

Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×