Lynet

Rendang met jackfruit

  • Hoofdgerecht
  • Recept voor 2 personen
  • 70 min.
  • eenvoudig gerecht

Over dit recept

Benodigdheden op basis van 2 personen

  • 0,5 el olie om in te bakken
  • 90 gr curry rendang kruidenpasta van Samasaya
  • 550 gr young jackfruit van Fairtrade Original
  • 400 ml kokosmelk
  • 400 gr sperziebonen
  • 400 gr pompoen
  • 120 gr basmati rijst
  • Eventueel: cashew nootjes om te garneren

Voedingswaarden

De macro's per eenpersoonsportie

  • Calorieën : 561
  • Koolhydraten : 63
  • Vetten : 23
  • Eiwitten : 13
Comfort food Diner Snel Vegan Vegetarisch

In Indonesië is rendang traditioneel een gerecht met stoofvlees. Maar voor wie liever (af en toe) vegetarisch of vegan eet, is stoofvlees perfect te vervangen door jackfruit! Jackfruit heeft namelijk een vlezige structuur en neemt smaken heel goed over. Dit receptje is super makkelijk, dankzij de kant-en-klare kruidenpasta. Heerlijk comfort food, dus.

Ik ben heel benieuwd: eet jij vaak jackfruit of heb je het misschien nog nooit geprobeerd? Dan is dit een perfect gerechtje om het voor het eerst uit te proberen!

Hoe maak je het?

  1. Verhit olie in een braadpan en fruit de kruidenpasta
  2. Voeg de kokosmelk toe en kook het ongeveer 1 minuut
  3. Voeg de jackfruit toe en laat dit 40-50 minuten op laag vuur staan
  4. Voeg daarna de pompoen en sperziebonen toe en bak deze ongeveer 10 minuten mee
  5. Kook ondertussen alvast de rijst
  6. Serveer de rendang met de rijst en garneer eventueel met cashewnootjes
Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×