Lynet

Thaise curry

  • Hoofdgerecht
  • Recept voor 2 personen
  • 20 min.
  • eenvoudig gerecht

Over dit recept

Benodigdheden op basis van 2 personen

  • Olijfolie
  • Knoflook
  • 1 rode peper
  • 1 pakje groene curry boemboe
  • 200 ml kokosmelk
  • 400 gr kikkererwten
  • 400 gr spinazie
  • 2 paprika's
  • 1 courgette
  • 120 gr basmati rijst

Voedingswaarden

De macro's per eenpersoonsportie

  • Calorie├źn : 689
  • Koolhydraten : 67
  • Vetten : 25
  • Eiwitten : 27
Comfort food Diner Snel Vegan Vegetarisch

Ik ben fan van Thaise curry’s sinds ik daar een aantal jaar geleden op vakantie ben geweest. Ik heb toen zelfs een kookcursus gevolgd om zo’n curry helemaal from scratch te maken. Niet mega moeilijk, maar het kost wel tijd. En daarom ging ik op zoek naar een iets snellere variant. Dit recept staat binnen 20 minuten op tafel. Lekker snel, maar daarom niet minder lekker.

Hoe maak je het?

  1. Zet een pan met water op en kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing
  2. Fruit de knoflook en rode peper
  3. Voeg de groene curry boemboe toe
  4. Meng de kokosmelk door de boemboe-mix
  5. Voeg de kikkererwten toe en bak deze een paar minuten
  6. Voeg daarna alle groenten toe en laat het nog zo’n 10 minuten pruttelen
  7. Serveer met de rijst, eet smakelijk!
Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×