Lynet

Scrambled tofu

  • Hoofdgerecht
  • Recept voor 3 personen
  • 30 min.
  • gemiddeld gerecht

Over dit recept

Benodigdheden op basis van 3 personen

  • Olijfolie om in te bakken
  • 1 blok tofu, uitgelekt
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 450 gr tuinerwten
  • 3 paprika's
  • 50 gr Royal Zongedroogde tomaten
  • 400 gr bloemkoolrijst
  • 2 lente uitjes
  • Sojasaus
  • Kurkuma
  • Paprikapoeder
  • Verse basilicum
  • Peper en zout

Voedingswaarden

De macro's per eenpersoonsportie

  • Calorieën : 236
  • Koolhydraten : 35,5
  • Vetten : 12,7
  • Eiwitten : 15,4
Comfort food Diner Lunch Mealprep Vegan Vegetarisch

Als ik deze scrambled tofu meeneem naar het werk, dan krijg ik standaard minimaal 1 opmerking over hoe lekker het eruit ziet. Ik blijf genieten van de verbaasde blikken als ik vertel dat dit een vegan gerecht is. Zo kan het ook!

Hoe maak je het?

  1. Pers het water uit de tofu. Snij de tofu vervolgens in blokjes en verkruimel het daarna met je handen.
  2. Meng 2 theelepels sojasaus, 2 theelepels kurkuma, 2 theelepels paprikapoeder en 1 theelepel knoflookpoeder met elkaar en voeg de verkruimelde tofu hieraan toe.
  3. Verwarm een pan met olijfolie en bak hierin de ui glazig. Zet het vuur wat lager en voeg de knoflook na ongeveer 2 minuten toe.
  4. Voeg de paprika’s, de tuinerwten en de zongedroogde tomaten toe en roerbak dit 5 minuten.
  5. Voeg de bloemkoolrijst, de tofu en de rest van de smaakmakers toe: 1 theelepel sojasaus, 1 theelepel kurkuma, 1 theelepel paprikapoeder en zout en peper naar smaak. Roerbak het geheel nog 3 minuten.
  6. Verdeel de scrambled tofu over 3 bakjes en garneer het met de basilicum.
Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×