Riso met champignons, tuinerwten en pompoen
- Hoofdgerecht
- Recept voor 2 personen
- 30 min.
- gemiddeld gerecht
Over dit recept
Benodigdheden op basis van 2 personen
- Olijfolie
- Knoflook
- 250 gr champignons
- 250 gr kastanje champignons
- 400 gr tuinerwten
- 400 gram pompoen
- 200 gr risoni
- 125 gr crème fraîche
- Een scheutje balsamico azijn
- Tijm
Voedingswaarden
De macro's per eenpersoonsportie
- Calorieën : 604
- Koolhydraten : 80
- Vetten : 7
- Eiwitten : 22
Comfort food
Diner
Vegetarisch
Tijdens de koude en donkere dagen van de herfst heb ik altijd zin in comfort food. En de laatste tijd begint het al behoorlijk op herfst te lijken, dus ik vond dat het wel weer tijd was voor zo’n lekker receptje.
Hoe maak je het?
- Zet een pan water op het vuur en kook de riso gaar volgens de bereidingstijd op de verpakking.
- Fruit de knoflook.
- Voeg de champignons, kastanjechampignons, tuinerwten en pompoen in delen toe, zodat de pan niet te vol wordt. Zo voorkom je dat de groenten in hun eigen vocht gaarkoken i.p.v. ze te bakken.
- Doe alle groente weer samen in een pan en voeg de crème fraîche, tijm en balsamico azijn toe.
- Meng de riso erdoorheen en breng op smaak met zout en peper.