Marokkaanse couscous salade
- Hoofdgerecht
- Recept voor 3 personen
- 45 min.
- gemiddeld gerecht
Over dit recept
Benodigdheden op basis van 3 personen
- 450 gr bloemkool
- 100 gr couscous
- 1 courgette
- 225 gr halloumi
- 100 gr gedroogde abrikozen
- 250 gr cherrytomaten
- 30 gr amandelen
- 2 el ras el hanout
- 1 tl couscous kruiden
- Peper en zout naar smaak
- Olijfolie
Voedingswaarden
De macro's per eenpersoonsportie
- Calorieën : 615
- Koolhydraten : 57,7
- Vetten : 28,9
- Eiwitten : 30
BBQ
Diner
Lunch
Mealprep
Vegan
Vegetarisch
Deze Marokkaanse couscous salade kan altijd! Als maaltijdsalade voor het avondeten of als bijgerecht tijdens een barbecue. Het is een van mijn go-to mealprep gerechten voor de lunch, omdat hij ook koud heel lekker is. Warm vind ik hem wel nog nét iets lekkerder, omdat de halloumi dan nog voller van smaak is.
Hoe maak je het?
- Verwarm de oven alvast voor tot 220 graden.
- Snijd de bloemkool in kleine roosjes en meng deze met een scheutje olie, zout, peper en een eetlepel ras el hanout.
- Rooster de bloemkool in 20-30 minuten gaar in de oven.
- Mix de couscous met de couscous kruiden en bereid volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Snijd de courgette in blokjes en bak deze op hoog vuur in 3-5 minuten goudbruin. Breng de courgette op smaak met zout en peper.
- Snijd de halloumi in plakjes en meng deze met olie en een eetlepel ras el hanout. Bak de halloumi in 2-4 minuten goudbruin aan beide kanten.
- Snijd de cherrytomaten doormidden, de abrikozen in kleine blokjes en hak de amandelen tot kleine stukjes.
- Meng alles bij elkaar in een saladeschaal of verdeel hem over drie bakjes als mealprep.