Lynet

Knapperige pappardelle van Ottolenghi

  • Hoofdgerecht
  • Recept voor 2 personen
  • 25 min.
  • gemiddeld gerecht

Over dit recept

Benodigdheden op basis van 2 personen

  • 1/2 eetlepel olijfolie
  • 1 fijngesneden ui
  • 2 tenen fijngehakte knoflook
  • 250 gr champignons in stukjes
  • 250 gr pappardelle
  • 100 ml witte wijn
  • 1 laurierblad
  • 3 takjes verse tijm
  • 1/2 theelepel kristalsuiker
  • 150 ml slagroom
  • Geraspte schil van 1 citroen
  • 3 eetlepels fijngehakte peterselie
  • 20 gr panko broodkruim
  • 250 gr bimi (aspergebroccoli)
  • Zout en peper naar smaak

Voedingswaarden

De macro's per eenpersoonsportie

  • Calorieën : 592
  • Koolhydraten : 64 gr
  • Vetten : 27 gr
  • Eiwitten : 15 gr
Comfort food Diner Vegetarisch

Deze knapperige parpadelle volgens recept van Ottolenghi is écht een aanrader. Perfect voor die dagen dat je toe bent aan comfort food. We hebben het recept iets aangepast, maar het zeker nog net zo lekker.

Hoe maak je het?

  1. Kook de pappardelle volgens de bereidingswijze op de verpakking in ruim water met zout. Het kookvocht van de pappardelle vang je op, deze gebruik je later voor de saus.
  2. Blancheer de bimi 2 minuten. Giet het af en spoel na met koud water.
  3. Meng de citroenrasp met 1 teentje knoflook, de peterselie en de panko.
  4. Rooster het pankomengsel in een koekenpan goudbruin. Let op, dit kan heel snel aanbranden.
  5. Verhit de olijfolie in een grote pan en fruit 1 teentje knoflook met de ui.
  6. Voeg de champignons toe en bak deze mee tot ze gaan kleuren.
  7. Voeg de wijn, de laurier, de tijm en suiker toe. Breng aan de kook en laat dit tot eenderde inkoken
  8. Roer daarna de slagroom erdoor.
  9. Breng de saus op smaak met zout en peper.
  10. Roer een deel van het kookvocht door de saus.
  11. Voeg daarna de helft van het pankomengsel toe aan de saus.
  12. Voeg eventueel nog wat kookvocht toe aan de saus als deze nog te dik is.
  13. Schep de pasta op de borden en verdeel de saus eroverheen. Verdeel het overgebleven pankomengsel over de borden en you’re good to go!
Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×