Judith

Gevulde courgette

  • Bijgerecht
  • Recept voor 1 persoon
  • 45 min.
  • gemiddeld gerecht

Over dit recept

Benodigdheden op basis van 1 persoon

  • Olijfolie
  • 2 courgettes
  • 2 rode uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode paprika
  • 250 gr champignons
  • 225 gr verse pastasaus pomodori-basilicum (Albert Heijn)
  • 2 tl kerrie
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl laos
  • 2 mespuntjes cayennepeper
  • Zout en peper naar smaak
  • Ter garnering: verse basilicum, pijnboompitjes en Parmezaanse kaas

Voedingswaarden

De macro's per eenpersoonsportie

  • Calorieën : 217
  • Koolhydraten : 19,5
  • Vetten : 11,4
  • Eiwitten : 9,1
Bijgerecht Vegan Vegetarisch

Ik vind gevulde courgettes er altijd zo fancy uitzien. Ik maak het daarom vaak als er mensen mee-eten. Want het mag er dan wel fancy uitzien, het is helemaal niet zo moeilijk om te maken. Een win-win als je het mij vraagt!

Hoe maak je het?

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snijd de courgettes in de lengte doormidden en hol ze uit met een lepel. Bewaar het vruchtvlees van de courgettes in een kom.
  3. Smeer de courgette in met olie en bak ze 10 minuten in de oven.
  4. Snijd de rode ui en de knoflook in kleine blokjes en fruit ze aan in een koekenpan.
  5. Voeg de kerrie, kurkuma en laos toe en bak tot het lekker begint te geuren.
  6. Snijd de champignons en paprika in blokjes en voeg dit samen met het vruchtvlees van de courgette toe aan de koekenpan. Bak 3-5 minuten.
  7. Voeg daarna de verse tomatensaus toe en laat het nog een paar minuten pruttelen.
  8. Haal de cougettes uit de oven en verdeel de vulling over de courgettes.
  9. Zet de gevulde courgettes vervolgens nog 10 minuten in de oven op 180 graden.
  10. Serveer met basilicum, pijnboompitjes en eventueel wat Parmezaanse kaas.
Gevulde courgette
Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×