Gevulde courgette
- Bijgerecht
- Recept voor 1 persoon
- 45 min.
- gemiddeld gerecht
Over dit recept
Benodigdheden op basis van 1 persoon
- Olijfolie
- 2 courgettes
- 2 rode uien
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode paprika
- 250 gr champignons
- 225 gr verse pastasaus pomodori-basilicum (Albert Heijn)
- 2 tl kerrie
- 1 tl kurkuma
- 1 tl laos
- 2 mespuntjes cayennepeper
- Zout en peper naar smaak
- Ter garnering: verse basilicum, pijnboompitjes en Parmezaanse kaas
Voedingswaarden
De macro's per eenpersoonsportie
- Calorieën : 217
- Koolhydraten : 19,5
- Vetten : 11,4
- Eiwitten : 9,1
Bijgerecht
Vegan
Vegetarisch
Ik vind gevulde courgettes er altijd zo fancy uitzien. Ik maak het daarom vaak als er mensen mee-eten. Want het mag er dan wel fancy uitzien, het is helemaal niet zo moeilijk om te maken. Een win-win als je het mij vraagt!
Hoe maak je het?
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snijd de courgettes in de lengte doormidden en hol ze uit met een lepel. Bewaar het vruchtvlees van de courgettes in een kom.
- Smeer de courgette in met olie en bak ze 10 minuten in de oven.
- Snijd de rode ui en de knoflook in kleine blokjes en fruit ze aan in een koekenpan.
- Voeg de kerrie, kurkuma en laos toe en bak tot het lekker begint te geuren.
- Snijd de champignons en paprika in blokjes en voeg dit samen met het vruchtvlees van de courgette toe aan de koekenpan. Bak 3-5 minuten.
- Voeg daarna de verse tomatensaus toe en laat het nog een paar minuten pruttelen.
- Haal de cougettes uit de oven en verdeel de vulling over de courgettes.
- Zet de gevulde courgettes vervolgens nog 10 minuten in de oven op 180 graden.
- Serveer met basilicum, pijnboompitjes en eventueel wat Parmezaanse kaas.